Poolankers

Wat zijn poolankers?

Zoals de naam mogelijk al doet vermoeden zijn poolankers daadwerelijk ankers die gebruikt worden om boten aan te leggen. Poolankers zijn er in verschillende gewichten en derhalve ook in verschillende prijsklassen. Des te groter uw boot is, des te zwaarder de poolanker dient te zijn. U wilt immers bij het aanmeren of aanleggen wel dat uw boot ook daadwerkelijk blijft liggen op de plek waar u dit doet. Als u niet exact weet wat het gewicht van uw poolanker zou moeten zijn, laat u dan goed adviseren. Een te lichte poolanker is uiteraard niet handig, maar eentje die veel te zwaar is ook niet. Uiteraard houdt verschil in gewicht ook verschil in grootte in. Daarom is een poolanker die te zwaar is ook niet handig, aangezien deze onnodig veel ruimte inneemt op uw boot.

Poolankers gegalvaniseerd

De meeste poolankers zijn gegalvaniseerd. Maar wat houdt een gegalvaniseerde poolanker nu precies in? Galvaniseren houdt in dat een voorwerp met behulp van elektriciteit voorzien wordt van een laagje metaal. Poolankers zijn gemaakt van ijzer en dat is in water natuurlijk verre van handig. Daarom worden ze gegalvaniseerd zodat dit roesten kan worden tegen gegaan. In het geval van poolankers houdt galvaniseren in dat de ankers voorzien worden van een laagje zink. Dit zink zorgt ervoor dat het water niet in aanraking komt met het ijzer. Zink roest zelf niet.

Prijzen poolankers

De prijs van een poolanker is dus afhankelijk van het gewicht. Maar als je kijkt naar een anker van een bepaald gewicht dan zult u zien dat er onderling ook nog wel behoorlijke prijsverschillen zijn. Poolankers zijn online vaak wat goedkoper dus u doet er verstandig aan om eerst eens rond te kijken op het internet. Ook per online aanbieder kunnen de prijzen verschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *